مرغک توس

مرغک توس نام واحد تولیدی انواع مرغ های بومی تزئینی است

مرغک توس

مرغک توس نام واحد تولیدی انواع مرغ های بومی تزئینی است

مرغک توس

واحد کارآفرینی مرغک توس ، با هدف اشتغال زایی در حد مشاغل خانگی در شهر توس مشهد راه اندازی شده است.

۶ مطلب در اسفند ۱۳۹۶ ثبت شده است

بیماری نیوکاسل بیشتر در فصل های پائیز و زمستان می شود.
نشانه های بیماری نیوکاسل عبارتند از:
1- خرخر کردن
2- تنفس نامنظم
3- کم شدن اشتها و افزایش تشنگی
4- لرزش و تشنج عضلات
5- اسهال سبز رنگ
6- علائم عصبی
راه های انتقال بیماری نیوکاسل عبارتند از:
1-ترشحات، فضولات و امعاء و احشاء پرندگان آلوده.
2-تماس طیور سالم با طیور آلوده
راه های کنترل و پیشگیری نیوکاسل عبارتند از:
1-اجرای واکسیناسیون به موقع
2-رعایت کامل اصول بهداشتی
3-اجرای قرنطینه شدید در هنگام شیوع بیماری
جهت جلوگیری از انتقال بیماری نیوکاسل به جوجه ها به نکات زیر توجه شود:
1-سالن های جوجه کشی به کشتارگاه طیور نزدیک نباشد.
2-آشیانه پرورش جوجه مجاور سایر آشیانه ها نباشد.
3-نباید کارگران قسمت جوجه کشی با کارگران سایر قسمت ها ارتباط داشته باشد.

  • *[ واحد آموزش مرغک توس ]*

👈 گاز دادن با فرمالدئید

✅ روش موثری جهت ضدعفونی تخم های جوجه کشی به شمار می رود. هرچه گاز دادن بعد از تخمگذاری سریع تر انجام بگیرد موثرتر خواهد بود. گاز دادن تمامی باکتری هایی را که هنوز بر روی سطح پوسته قرار دارند از بین می برد ولی قادر به از بین بردن باکتری هایی که از طریق روزنه ها وارد تخم شده اند نمی باشد.

✅ اگر تعداد تخمها زیاد باشد گاز دادن تخمها در اتاق گاز صورت می گیرد ولی اگر تعداد تخمها کم باشد از محفظه ویژه گاز دادن استفاده می شود. لازم است تخم ها از آلودگی های قابل رویت مانند فضولات به روش خشک پاک سازی شده و سپس توسط گاز فرمالدئید ضد عفونی شوند. گاز دادن تخم هایی که با مواد آلی مانند مدفوع آلوده می باشند روش چندان موثری نیست. مدفوع موجود در پوسته سبب جذب و خنثی شدن فرمالدئید می گردد در نتیجه باعث محافظت باکتری ها خواهد شد.

✅ این نوع ضدعفونی میبایست مخلوطی از فرمالین یا پرمنگنات پتاسیم به میزان

❌ ۳۰ سی سی فرمالین

❌ ۱۵ گرم پرمنگنات

برای هر متر مکعب فضا تهیه نمود و به مدت ۲۰ دقیقه محفظه ی مورد نظر را در معرض این مخلوط قرار داد.

✅ قبل از استفاده از فرمالین محلول را به هم بزنید. توصیه میشود از ظروف سفالی استفاده شود زیرا مواد شیمیایی با ظروف فلزی واکنش نشان میدهند. در ابتدا پرمنگنات پتاسیم باید در ظرف قرار داده شود و سپس مقادیری از فرمالین که قبلا اندازه گیری شده است روی آن ریخت. در محفظه گاز دادن باید بلافاصله بسته شود. پس از ۲۰ دقیقه ظرف محتوای مواد شیمیایی از محفظه خارج شود.

🔍 شرایط لازم برای این عملیات ایجاد دمای حداقل ۲۴ درجه سانتیگراد و رطوبت ۷۵ درصد می باشد. 🤙

⛔️ هرگز پرمنگنات را به فرمالین اضافه نکنید.

⛔️ هنگام ترکیب دو ماده حرارت زیادی تولید می شود که باید مراقب باشید.

⛔️ گاز فرمالدئید به سرعت تولید می شود مراقب باشید این گاز به چشم برخورد نکند.

🔔 نکته مهم:

استفاده ی بیشتر از مفاد توصیه شده از مواد ضدعفونی کننده اثر نامطلوب دارد. تاثیر فرمالین به مقدار زیاد باعث ایجاد گرد سفید روی تخم و تاثیر پرمنگنات پتاسیم بیش از نیاز باعث حلقه های سیاه روی تخم میشود ‼️

  • *[ واحد آموزش مرغک توس ]*


✅جوجه ها هوشیار، سرزنده و شاداب بوده و به محرکها (نظیر صدا، نور و …) بخوبی پاسخ میدهند.

✅ناف کاملآ بسته شده و علایمی از زخم در آن دیده نمیشود و ورم نیز ندارد.

✅کرکهای جوجه نرم و شفاف و خشک است و خیس و چسبنده نیست.

✅پاها زرد و شفاف و فاقد هرگونه خمیدگی و انحناست.

✅کلوآک سالم و طبیعی و فاقد هرگونه کثافتی است.

✅شکم جوجه نرم است و خمیری و سفت و متورم نیست.

✅در ناحیه مفصل خرگوشی هیچ گونه تورم و التهاب و زخم مشاهده نمیشود.

✅چشمها براق هستند.

✅جوجه ها وزن مناسبی دارند.

✅نوکها کاملآ بر هم منطبق بوده و دارای شکل طبیعی هستند.

✅پنجه ها سالم بوده و فاقد هرگونه پیچ خوردگی یا جمع شدگی میباشند.

✅هیچگونه نقص ژنیتیکی در جوجه دیده نمیشود

  • *[ واحد آموزش مرغک توس ]*

ستر و هچر در یک دستگاه جوجه کشی ”   با  ” ستر و هچر همزمان در یک دستگاه جوجه کشی ” دو جمله ای است که تفاوت های مهم با یکدیگر دارند. امروز اگر در پی خرید یک دستگاه جوجه کشی باشید به دفعات یکی از دو جمله بالا را و یا هر دوی آن را در توضیحات فروشنده و یا در کاتالوگ های تبلیغاتی خواهید دید. هرچند به ظاهر این دوجمله شبیه یک دیگر هستند ولی تفاوت های مهمی در باطن آن ها می باشد.

تعریف ستر و هچر در جوجه کشی

در ابتدا لازم است تا برای درک بهتر این موضوع تعریف دقیقی از اصطلاحات ستر و هچر در جوجه کشی بیان کنیم.

ستر ( ستری ) : قسمتی از دستگاه جوجه کشی که شرایط جوجه کشی پرندگان را با انجام ۴ عمل اصلی لازم برای جوجه کشی از ابتدای دوره تا ساعاتی قبل از تولد جوجه ها بر عهده دارد. این شرایط عبارتند از :

۱- تولید و حفظ دما در محدوده مورد نیاز که برای هر پرنده مقدار معینی می باشد. حتی در جوجه کشی برخی از پرندگان مانند غاز و بوقلمون هر ۷ روز یک بار این عدد تغییر می کند.

۲- تولید و حفظ رطوبت مورد نیاز جوجه کشی ( میزان رطوبت باعث می شود میزان تبخیر آب داخل تخم در اثر گرما بیش یا کم تر از حد مورد نیاز نشود تا جوجه ها دچار کم آبی و یا خفگی در آب نشوند.)

۳-چرخش تخم ها : چرخش تخم ها مانع چسبندگی زرده به پوسته شده و به جنین کمک میکند تا در روزهای پایانی بتواند کل زرده را به راحتی به داخل شکم خود ببرد. این عمل تا ۳ روز قبل از تولد اهمیت دارد و پس از آن اهمیت چندانی ندارد.

۴- اکسیژن رسانی ( تهویه) : جنین ها در طول دوره رشد نیاز به اکسیژن دارند و هرچه به زمان تولد نزدیک تر می شوند نیازشان به اکسیژن افزایش یافته و همچنین دی اکسید کربن بیشتری داخل دستگاه منتشر میکنند.

مدت زمانی که تخم مرغ در دستگاه ستر جوجه کشی سپری میکند را که از روز شروع تا ۳ روز قبل از اتمام جوجه کشی می باشد دوران ستری می گویند.

  • *[ واحد آموزش مرغک توس ]*


چند نکته جهت #خرید مرغ بومی تخم گذار

✔️ترجیحا حداکثر سن خرید نیمچه سه ماهه باشد.

✔️سن بالای چهار ماه به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود.

✔️قبل از خرید حتما تقاضای نتیجه آزمایش تیتر خون و تاییدیه سلامت گله توسط دامپزشک را بخواهید و بهای گرفتن آزمایش را هم بپردازید.

✔️در زمان بارگیری حتما حضور داشته باشید و نگویید وقت ندارم.

✔️از ماشین های سبد دار جهت حمل استفاده کنید.

✔️تراکم جوجه ها در سبد حمل را رعایت کنید.

✔️متناسب با فصل،دمای داخل اتاق ماشین حمل را کنترل کنید.

✔️تقریبا همه ی بارگیری ها در غروب انجام می شود یعنی زمانی که در سالن خاموشی صورت می گیرد.

✔️قبل از خرید مرغ، حتما دان متناسب با سن آن را تهیه کنید.

✔️جهت پرورش مرغ تخم گذار به هیچ عنوان از دان های آماده ی بازار استفاده نکنید."به هیچ عنوان"

✔️به هیچ عنوان خرید دو سنی جوجه نداشته باشید و دو سن را در یک سالن نگهداری نکنید.

✔️قبل از ورود جوجه،سالن را گرم کنید تا کف سالن گرم باشد.

✔️قبل از ورود جوجه،سالن را ضدعفونی کنید.درصورتی که آن ها را به بیرون سالن می فرستید،ضدعفونی مرتع هم انجام دهید.

✔️فاصله مجاز با  دامداری ها و مرغداری های اطراف را با سالن خود رعایت کنید.

⚠️اگر چنانچه هر یک از موارد بالا را رعایت نکردید فقط "خودتان"را سرزنش کنید.

  • *[ واحد آموزش مرغک توس ]*

🐓نقش نور در تولیدات طیور  🐓

💡دامنه وسیع تر بینایی مرغها 👇

مرغ ها بر خلاف انسان ، قادر به دیدن طول موج های فرابنفش بیش از 320 و کمتر از 400 نانو متر نیستند . بعضی از موارد مشابه مانند جهت یابی و تشخیص فصل که در نور معمولی چندان واضح نیستند ، در نور ماورای بنفش کاملاً آشکار می باشند . مرغها در هیچ طول موجی حساسیت کمتری از انسان ندارند . به عنوان مثال آرام بودن مرغها در نور آبی .

💡رژیم نور در پرورش جوجه های گوشتی👇

در مورد نور سه مسئله باید مورد برسی قرار گیرد که عبارتند از :
1- دوره نور دادن یا الگوی نور
2- شدت نور
3- رنگ نو

💡 دوره نور دادن یا الگوی نور 👇
استفاده از روش متناوب نور در مرغان گوشتی از نظر راندمان مصرف غذا نتیجه بهتری می دهد . از محاسن روش نور متناوب کاهش موی پرها روی لاشه است . در روش مداوم نور جوجه ها در هر زمان به غذا دسترسی دارند ولی راندمان تبدیل غذا کمتر از حالت نور متناوب است .

💡 شدت نور 👇
در پرورش جوجه های گوشتی از نور با شدت کم استفاده می شود . زیرا اگر شدت نورکم باشد حرکت جوجه کم و در نتیجه اتلاف انرژی کم می شود . هر چه نور در سالن های پرورش کم باشد امکان اشاعه کانی بالیسم نیزکم می شود .  در سالن های پرورش جوجه های گوشتی شدت نور حدوداً برابر با 3 تا 4 وات در هر متر مربع است .

💡 رنگ نور 👇
بر اساس تحقیقات اخیر، مرغ های گوشتی که تا 26 روزگی در نور سبز و آبی پرورش یافته اند رشدی سریع تر و بهتر از سایر ترکیبات رنگی دیگر دارند. محققین در پکن دریافتند جابجایی و معاوضۀ بین رنگ های آبی و سبز در طول دورۀ رشد و پرورش موجب ارتقا بازدهی مرغ های گوشتی می شود. بر اساس تحقیقات J.Cao و همکارانش از دانشگاه کشاورزی چین ، نور سبز موجب رشد بهتر مرغ های گوشتی از مرحلۀ جوجه کشی تا 26 روزگی می گردد و نور آبی در دورۀ بعدی رشد تأثیرگذار و مفید خواهد بود (از 27 تا 49 روزگی) هدف تحقیقات این گروه از محققین ، بهبود رشد مرغ های گوشتی و ارتقا باروری آنها با استفاده از ترکیب نورهای تک رنگ در مهمترین مراحل رشد و نمو جوجه هاست . مجموع 512 مرغ گوشتی نر از آغاز جوجه کشی تا 26 روزگی در زیر نور سفید ، قرمز ، سبز و آبی لامپ های دیود پرورش یافتند و سپس در مرحلۀ دوم رشد از 27 تا 49 روزگی تغییر رنگ داده شدند . آنها دریافتند که مرغ های گوشتی که در محیطی با ترکیبی از نورهای تک رنگ  پرورش یافته اند در مقایسه با آن گروهی که در نورهای تک رنگ رشد یافته اند وزن گیری بهتری داشته اند. بعلاوه ، وزن لاشه ، ران و سینه مرغ گوشتی که در زیر ترکیب نور سبز – آبی ، پرورش یافته بودند بیشتر از سایر ترکیبات نورهای تک رنگ دیگر بود. نتایج حاکی از آن است که استعمال ترکیب نورهای سبز – آبی و یا برعکس آبی – سبز برای بهبود رشد و بازدهی مرغ های گوشتی مفید است.

  • *[ واحد آموزش مرغک توس ]*