مرغک توس

مرغک توس نام واحد تولیدی انواع مرغ های بومی تزئینی است

مرغک توس

مرغک توس نام واحد تولیدی انواع مرغ های بومی تزئینی است

مرغک توس

واحد کارآفرینی مرغک توس ، با هدف اشتغال زایی در حد مشاغل خانگی در شهر توس مشهد راه اندازی شده است.

🐓نقش نور در تولیدات طیور 🐓

شنبه, ۵ اسفند ۱۳۹۶، ۰۸:۳۵ ق.ظ

🐓نقش نور در تولیدات طیور  🐓

💡دامنه وسیع تر بینایی مرغها 👇

مرغ ها بر خلاف انسان ، قادر به دیدن طول موج های فرابنفش بیش از 320 و کمتر از 400 نانو متر نیستند . بعضی از موارد مشابه مانند جهت یابی و تشخیص فصل که در نور معمولی چندان واضح نیستند ، در نور ماورای بنفش کاملاً آشکار می باشند . مرغها در هیچ طول موجی حساسیت کمتری از انسان ندارند . به عنوان مثال آرام بودن مرغها در نور آبی .

💡رژیم نور در پرورش جوجه های گوشتی👇

در مورد نور سه مسئله باید مورد برسی قرار گیرد که عبارتند از :
1- دوره نور دادن یا الگوی نور
2- شدت نور
3- رنگ نو

💡 دوره نور دادن یا الگوی نور 👇
استفاده از روش متناوب نور در مرغان گوشتی از نظر راندمان مصرف غذا نتیجه بهتری می دهد . از محاسن روش نور متناوب کاهش موی پرها روی لاشه است . در روش مداوم نور جوجه ها در هر زمان به غذا دسترسی دارند ولی راندمان تبدیل غذا کمتر از حالت نور متناوب است .

💡 شدت نور 👇
در پرورش جوجه های گوشتی از نور با شدت کم استفاده می شود . زیرا اگر شدت نورکم باشد حرکت جوجه کم و در نتیجه اتلاف انرژی کم می شود . هر چه نور در سالن های پرورش کم باشد امکان اشاعه کانی بالیسم نیزکم می شود .  در سالن های پرورش جوجه های گوشتی شدت نور حدوداً برابر با 3 تا 4 وات در هر متر مربع است .

💡 رنگ نور 👇
بر اساس تحقیقات اخیر، مرغ های گوشتی که تا 26 روزگی در نور سبز و آبی پرورش یافته اند رشدی سریع تر و بهتر از سایر ترکیبات رنگی دیگر دارند. محققین در پکن دریافتند جابجایی و معاوضۀ بین رنگ های آبی و سبز در طول دورۀ رشد و پرورش موجب ارتقا بازدهی مرغ های گوشتی می شود. بر اساس تحقیقات J.Cao و همکارانش از دانشگاه کشاورزی چین ، نور سبز موجب رشد بهتر مرغ های گوشتی از مرحلۀ جوجه کشی تا 26 روزگی می گردد و نور آبی در دورۀ بعدی رشد تأثیرگذار و مفید خواهد بود (از 27 تا 49 روزگی) هدف تحقیقات این گروه از محققین ، بهبود رشد مرغ های گوشتی و ارتقا باروری آنها با استفاده از ترکیب نورهای تک رنگ در مهمترین مراحل رشد و نمو جوجه هاست . مجموع 512 مرغ گوشتی نر از آغاز جوجه کشی تا 26 روزگی در زیر نور سفید ، قرمز ، سبز و آبی لامپ های دیود پرورش یافتند و سپس در مرحلۀ دوم رشد از 27 تا 49 روزگی تغییر رنگ داده شدند . آنها دریافتند که مرغ های گوشتی که در محیطی با ترکیبی از نورهای تک رنگ  پرورش یافته اند در مقایسه با آن گروهی که در نورهای تک رنگ رشد یافته اند وزن گیری بهتری داشته اند. بعلاوه ، وزن لاشه ، ران و سینه مرغ گوشتی که در زیر ترکیب نور سبز – آبی ، پرورش یافته بودند بیشتر از سایر ترکیبات نورهای تک رنگ دیگر بود. نتایج حاکی از آن است که استعمال ترکیب نورهای سبز – آبی و یا برعکس آبی – سبز برای بهبود رشد و بازدهی مرغ های گوشتی مفید است.

  • *[ واحد آموزش مرغک توس ]*

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی